Home GRADOVIDerventa Planinarsko-ekološka sekcija “Abonos”: Dervenćani na vrhu Očauša

Planinarsko-ekološka sekcija “Abonos”: Dervenćani na vrhu Očauša

by admin

S obzirom da za  nedjelju nije bilo u planu pohoda na neku planinu, iz Planinarsko-ekološke sekcije “Abonos” Derventa stupili su u kontakt sa prijateljima iz PD “Korak  Više” iz Prnjavora i riješili da organizuju neku šetnju.

Gdje u šetnju, na koju planinu,  planinarimia iz Dervente pomogao je Dejan Škrebić, vodič PD “Adrenalin” Teslić čme je odluka pala na planinu Očauš pored Teslića. U ranim jutarnjim časovima u nedjelju grupa od osam derventskih planinara uputila se u Teslić, gdje su se pridružili planinarima iz Prnjavora i Teslića. Do početne tačke Luisovog ribnjaka, bilo je još 40-tak kilometara vožnje.

„Tmurno nebo i kiša većim dijelom puta nisu umanjili našu želju za još jednim dobrim druženjem u prirodi. Čak ni dva „tuširanja“ nisu bila dovoljna da se grupi skine osmijeh sa lica“, rekao je Aleksandar Balaban iz “Abonosa”.

 Na stazi koja je vodila  konstantno uzbrdo do prvog vrha – Biser Glavice ( 1383 mnv ) i Mihajlovca ( 1402 mnv) koji je i najviši vrh na području Teslića u par navrata smjenjivali su se kiša i Sunce, kao i „usponi“ i „padovi“ planinara.

„Naravno neizostavno je bilo slikanje na vrhovima, padinama, usponima, na svim mogućim lokacijama“, zaključio je Balaban.

Iz Planinarsko-ekološke sekcije “Abonos” Derventa, najvljuju da će već za dvije sedmice biti novi pohod o kome će na vrijeme informisati sve ljubitelje prirode i planina.

Bez naslovaa Bez naslovaaa

Radio Derventa

Preporučujemo

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00