Home GRADOVIDerventa Prevencija rodno uslovljenog nasilja nad djevojčicama

Prevencija rodno uslovljenog nasilja nad djevojčicama

by admin

Udruženje žena “Derventa” realizuje projekat „Prevencija rodno uslovljenog nasilja nad djevojčicama“ koji je podržan od strane In fondacije – fondacije za unapređenje socijalne uključenosti djece i mladih u BiH.

Projekat se realizuje među učenicima, nastavnicima i roditeljima Osnovne škole “Nikola Tesla” u Prnjavoru i Osnovne škole “Sveti Sava” u G.Smrtićima. Cilj projekta je prevencija rodno zasnovanog nasilja nad djevojčicama i stvaranje uslova za poštovanje i unapređenje ljudskih prava.

Prevencija-rodno-uslovljenog-nasilja-nad-djevojcicamaZbog postignutih rezultata u realizaciji projekta među učenicima i nastavnicima osnovnih škola u Derventi i Brodu donator je obezbijedio finansijsku podršku Udruženju žena Derventa za nastavak projektnih aktivnosti u školskoj 2014/15. godini u osnovnim školama prnjavorske opštine .

U toku je realizacija aktivnosti u malim grupama i seminara za nastavnike.

Projektni tim se opredijelio za kvalitativnu metodologiju – rad u malim grupama, odvojeno s djevojčicama i dječacima, s ciljem prikupljanja podataka o rodnim stereotipima kao uzroku rodno zasnovanog nasilja nad djevojčicama.

Seminar za nastavnike organizuje se s ciljem obuke za realizaciju teme prevencija rodno uslovljenog nasilja nad djevojčicama na časovima odjeljenjske zajednice.

Udruženje žena “Derventa”

Preporučujemo