Home GRADOVIDerventa DERVENTA: SVEČANO ZA DAN REPUBLIKE

U Derventi je povodom Dana Republike Srpske – Svetog ahriđakona Stefana ispred Centralnog spomen-obilježja služen parastos za 608 poginulih boraca Vojske Republike Srpske /VRS/, položeni vijenci i prislužene svijeće.
Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj građana prisustvovao današnjem obilježavanju Dana Republike Srpske i dodao da se mora istrajati na očuvanju stečenog, te nastaviti sa izgradnjom opštine Derventa i Republike Srpske.

“Biti slobodni možemo samo u granicama Republike Srpske, a normalno /ovdje/ mogu živjeti svi koji poštuju zakone Srpske”, izjavio je Simić.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Derventa Čedo Vujičić rekao je da se nakon 24 godine od osnivanja Republike Srpske čini da je tim činom srpski narod na ovom prostoru spašen od majorizacije, a “možda i nečeg goreg i težeg”.

“Činjenica je da teško živimo i to je nesporno, ali to ne smije da pomuti našu radost i važnost institucionalnog organizovanja srpskog naroda na ovoj teritoriji”, rekao je Vujičić.

Parastos su služili sveštenici Srpske pravoslavne crkve, a vijence na spomenik položili su načelnik opštine Derventa Milorad Simić, potpredsjednik lokalne skupštine Slavko Tomaš, delegacije Boračke organizacije, Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Udruženja ratnih vojnih invalida “1991-1995”, SUBNOR-a, Policijske stanice, te predstavnici političkih partija.

Načelnik opštine Derventa u Centru za kulturu priredio je svečani prijem povodom obilježavanja Dana Republike Srpske.

 

 posavskenovosti.com

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00