Home GRADOVIDerventa CJB Doboj proveo dvije regionalne akcije usmjerene na odnos vozač-pješak

CJB Doboj proveo dvije regionalne akcije usmjerene na odnos vozač-pješak

by admin

U cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti, Centar javne bezbjednosti Doboj proveo je dvije regionalne akcije pojačane kontrole u saobraćaju usmjerene na kontrolu poštivanja obaveza vozača prema pješacima i poštivanje saobraćajnih pravila i propisa od strane pješaka koji učestvuju u saobraćaju.

Akcije su provedene na području organizacionih jedinica CJB Doboj u vremenskom periodu od 20. do 23. oktobra i od 26. do 30. oktobra tekuće godine.

Tokom akcije kontrolisana su ukupno 733 vozača kojim je izdat ukupno 91 prekršajni nalog zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu (55) i nepropuštanja pješaka koji prelaze kolovoz na putu na kome ne postoji obilježen pješački prelaz (36).

Od ukupno kontrolisanih 97 pješaka istim je izdato ukupno 97 prekršajnih naloga zbog nepropisnog kretanja kolovozom (87) i kretanja kolovozom pod uticajem alkohola (10), odnosno preko 08,gr/kg alkohola u krvi.

Za devet mjeseci tekuće godine na području CJB Doboj u saobraćajnim nezgodama smrtno su stradala 2 pješaka. Teške tjelesne povrede zadobila su 2 pješaka, dok je jedan pješak zadobio lakše tjelesne povrede.

Centar javne bezbjednosti Doboj će i u narednom periodu provoditi slične preventivne aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su u operativnoj odgovornosti Centra.

CJB Doboj

Preporučujemo

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00