Home GRADOVIDerventa JU “Budućnost” – Moje mjesto pod suncem

Derventa je jedna od deset lokalnih zajednica u BiH koja je uključena u projekat “Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za provedbu Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma”, koji provodi sedam partnerskih međunarodnih organizacija na čelu sa UNHCR-om.

Među projektne aktivnosti spadaju i fotografske radionice koje su realizovane u Derventi, u Javnoj ustanovi Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost”.Ovaj dio projekta ima slogan “Moje mjesto pod suncem” i osnovni cilj komponente, koju provodi UNICEF u saradnji sa partnerima, je osigurati podršku za najranjiviju djecu i njihove porodice kroz različite aktivnosti. Fotografske radionice su realizovane u periodu od 26.10.do 30.10.2015. godine,sa korisnicima JU “Budućnost”.

Deset korisnika je napravilo fotografije koje su na kraju objedinjene u njihove albume,a realizatori radionica su razgovarali sa korisnicima o tome kako oni vide svoju okolinu i kako fotografijom mogu ukazati na stvari koje treba mijenjati na bolje.Na kraju programa je priređena izložba najzanimljivijih fotografija korisnika u prostorijama JU “Budućnost”.

Izvor: derventa.ba

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00