Home GRADOVIDerventa Rukomet PL BIH: Poraz Dervente od Vogošće

Rukomet PL BIH: Poraz Dervente od Vogošće

by admin

U derbiju 7. kola rukometne Premijer lige BiH koji je sinoć odigran, Derventa je poražena od ekipe Vogošća-Poljine Hils u Sportskoj dovrani u Derventi.

Na samon startu utakmice gledali smo jak i čvrst rukomet. U 10. minuti na semaforu je bilo 5:4 za Vogošću. U 20. minuti susreta bilo je 10:8 za goste iz Vogošće, a domaćina je u igri držao sjajni Šarenac. Pet minuta prije kraja prvi tajm-autu Vogošće, a rezultat je bio 12:8 za Vogošću, koja je do ovog rezulatat došla na krlima svog golmana Šabanovića. Na poluvrijeme se ide rezultatom 15:12 u korist ekipe iz Vogošće.

U nastavku Vogošćani ponovo igraju svoju igru, te su tako u 40. minuti imali vodstvo od 19:15. Pri rezultatu 20:18 u 47. minuti  pri svom vodstvu Vogošća traži tajm-aut kako bi zaustavila Dervenćane koji su u velikom naletu. Ali Vogošća opet dolazi do svoje igre, te pet minuta prije kraja imaju četiri gola prednosti. Konačan rezultat je bio 28:24 za ekipu Vogošće.

Najbolji pojedinac u Derventi bio je Šarenac sa čak deset golova, dok su u ekipi Vogošće prvo ime bili golaman Šabanović te Međić i Divković sa po 7 pogodaka, koje su pratili Ovčina i Džinović sa 4 pogodka.

vvvvvvvvvvvvvvvvvvv

Radio Derventa – Slobodan Živanić

Preporučujemo

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00