Преслава у Малој Сочаници – ФОТО

Вјерни народ села Мала Сочаница, код Дервенте, на дан спомена праведног Јова и Преноса моштију Светог Саве 19/6. маја 2018. године прославио 16 година од освећења свог храма.

У храму Светог великомученика Прокопија Свету Литургију, поводом преславе храма, служио је протојереј-ставрофор Славољуб Тривић, привремени парох парохије сочаничке.

Након Свете Литургије обављен је трократни опход око светог храма, уз звуке звона. Прото Славољуб осветио је водицу, благословио славски хљеб, вино и кољиво, а потом хљеб преломио са кумом овогодишње преславе Славком Ерићем из Мале Сочанице.

Прота Славољуб је, у својој бесједи, поздравио вјерни народ, и честитао им данашњу преславу њиховог велељепног храма, обазирући се на живот праведног и многострадалног Јова, и на догађај Преноса моштију Светог Саве.

Након торжественог Евхаристијског славља услиједила је трпеза љубави у Светосавском дому.

Током свечане трпезе кум овогодишње преславе, Славко, се обратио свима пристунима поздрављајући их, у славком духу, најљепшим жељама, а потом је додијелио традиционално поштење.

Надлежни парох протојереј-ставрофор Славољуб Тривић у пригодној здравици поздравио је све присутне, а на првом мјесту кума овогодишњег славља Славку, његову породицу, а потом и куму за наредну годину Љубицу Ракић.

Прота Славољуб је куму славља и његовој породици пожелио да још дуго година кумују светим храмовима, те да у здрављу и срећи активно учествују у животу Малосочаничког храма, као и до сада.

привремени парох парохије сочаничке
протојереј-ставрофор Славољуб И. Тривић