Јавни конкурс за избор и именовање директора ЈУ „Туристичка организација општине Дервента“

foto: RadioDerventa.com

Скупштина града Дервента, на наставку 3. сједнице одржане 12. априла 2021. године, донијела је Одлуку о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање директора Јавне установе „Туристичка организација општине Дервента“, Дервента.

Јавни конкурс за избор и именовање директора Јавне установе „Туристичка организација општине Дервента“, Дервента објављен је у дневном листу Глас Српске од 29. априла 2021. године, „Службеном гласнику РС“, број: 39/21 од 29. априла 2021. године и у Дервентском листу 29. априла 2021. године.

Рок за подношење пријава кандидата је 15 дана од дана посљедњег објављивања Јавног конкурса у једном од наведених јавних гласила и истиче  закључно са 14. 05. 2021. године.

На основу члана 8. Закона о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске (”Службени гласник Републике Српске”, број 41/03), члана 19. Статута Јавне установе „Туристичка организација општине Дервента“, Дервента, број 08/18 од 18.01.2018. годинеи члана 1. Одлуке о расписивањуЈавног конкурса за избор и именовање директораЈавне установе „ Туристичка организација општине Дервента“ Дервента („Службени гласник Града Дервента“, број 8/21), СкупштинаградаДервентарасписује

Ј А В Н И К О Н К У Р С

за избор и именовање директора Јавне

установе „Туристичка организација општине Дервента“ Дервента

IСкупштина градаДервента расписујеЈавни конкурс за избор и именовањедиректораЈавне установе „Туристичка организација општине Дервента“ Дервента

IIОпис послова за директора :

Директор руководи Туристичком организацијом, организује и руководи процесом

рада и пословања , доноси одлуке у оквиру своје надлежности , представља и заступа установу и одговоран је за законитост рада установе.

У остваривању обавеза директор обавља и следеће послове:

  • предлаже финансијски план и годишњи програм рада туристичке

организацијеи предузимамјере за њихово спровођење, извршава одлуке и закључке оснивача и даје приједлоге за доношење одлука и закључака, извршава одлуке управног одбора, подноси управном одбору и оснивачу извјештај о резултатима пословања Туриститчке организације , по периодичном и годишњем обрачуну, одговоран је за извршавање финансијског плана установе, стара се о одржавању и правилном коришћењу и обезбјеђењу средстава којима располаже установа, предлаже управном одбору акт о организацији и систематизацији радних мјеста и друга општа акта, одлучује о потреби заснивања радног односа , одлучује о избору кандидата за заснивање радног односа, одлучује о појединачним правима, обавезама и одговорностима радника на раду и у вези са радому складу са Законом о раду , колективним уговором и Статутом установе, извршава правоснажне одлуке суда и других органа , предлаже доношење одлука о коришћењу средстава у складу са законом, именује сталне и повремене комисије и обавља и друге послове прописане законом , актима оснивача иустанове.

III Мандат

  • Директор се именујена мандатни период од 4 ( четири ) године са могућношћу

поновног избора

IV Кандидати треба да испуњавају опште и посебне услове

а) Општи услови за кандидатеза директора су:

–да су држављани РС или БиХ,

  • да су старији од 18 година,
  • да нису осуђивани за кривично дјело на безусловну казну затвора од најмање шест мјесеци или за кривична дјела која их чини неподобним за обављање тражених послова,
  • да нису отпуштени из државне службе као резултат дисциплинске мјере на било којем нивоу власти у Републици Српској у периоду од три године прије дана објављивања упражњене позиције,
  • да не служе казну изречену од Међународног суда за бившу Југославију и да нису под оптужницом тог суда, ада се нису повиновали налогу да се појавепред Судом ( Члан ИX 1. Устава БиХ),
  • да имају општу здравствену способност

б)Посебни услови и критеријумиза именовање директорасу:

–завршен први циклус студијског програма са најмање 180 ECTS бодова или еквивалент,

– потребно стручно знање из дјелатности којом се бави Туристичка организација општине,

–најмање двије године радног искуства у стурци од чега најмање једна година на руководећим пословима у туристичком сектору,

– активно знање једног страног језика на нивоу B2, C1 илиC2 у складу са CEF стандардима,

– посједовање руководних и организационих способности,

– доказани успјеси и резултати у обављању ранијих послова ,

– програм рада установе

Под рданим искуством у струци од најмање двије године подразумијева се радно искуство након стицања стручне спреме из тачке IV – б ) – алинеја један.

VПотребна документа

Уз пријаву на конкурс кандидати су дужни доставити доказе о испуњавању општих и посебних услова :

– овјерену копију дипломе,

– доказ о радном искуству у струци, ( тачка IV б) алинеја 3)

– биографију о кретању у служби,

-увјерење да нису осуђивани за кривично дјело ( за кандидате рођене у Републици Српској увјерење ће се прибавити службеним путем),

– потписане и овјерене изјаве о испуњавању услова изтачкеIV, под а) алинеја 4. и 5.овог конкурса,

– увјерење о општој здравственој способности ( кандидати који буду изабрани доставиће накнадно )

– доказ о активном знању једног страног језика на нивоу B2, C1 илиC2 у складу са CEF стандардима

–програм рада установе

– кандидати могу приложити и друга документа којима доказују испуњавање потребних услова .

Документа којима се доказује испуњавање општих и посебних услова достављају се у оригиналу или овјереној фотокопији, а документа изтачкеIV под а) алинеја 4.и 5. не могу бити старија од шест мјесеци од издавања.

Са свим кандидатима који уђу у ужи избор, Комисија за избор ће обавити интервју, о чему ће кандидати бити благовремено обавијештени.

VIСукоб интереса

Кандидати не могу обављати дужности, активности или бити на положају који доводи до сукоба интереса, како је прописано одредбама Закона о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске (”Службени гласник Републике Српске”, број 73/08 и 52/14), Закона о министарским, владиним и другим именовањима Републике Српске (”Службени гласник Републике Српске”, број 41/03), као и другим законима који регулишу сукоб интереса и неспојивостифункција.

Кандидати не могу бити лица која су на функцији у политичкој странци.

VIIРок за подношење пријава је 15 дана од дана посљедњег објављивања конкурса у једном о јавних гласила из тачке VIIIовог конкурса.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Пријаве са потребним документима могу се доставити лично у шалтер салу Градска управаграда Дервента или путем поште на адресу: Скупштина града Дервента, Ул. Трг ослобођења број 3, 74400 Дервента, посебно са назнаком „Комисија за избор појавном конкурсуза именовањау Јавној установи „ Туристичка органиазција општине Дервента „ Дервента“.

VIII Јавни конкурс ће се објавити у „Службеном гласнику Републике Српске“, дневном листу „ГЛАСУ СРПСКЕ“ и „Дервентском листу“.

СКУПШТИНА ГРАДАДЕРВЕНТА

Број: 01-022-126/21

Датум: 12. априла 2021. године

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА

Мирко Земуновић, с.р.

 

 

Izvor: derventa.ba

Related posts

M.B. iz Dervente lišen slobode zbog upravljanja vozilom pod uticajem opojnih droga

Demineri Oružanih snaga BiH izvode radove deminiranju na lokalitetu Pjevalovac – VIDEO

Poklon koncert dječijeg hora Vrapčići: Proslava 30 godina postojanja u Derventi